En hyllest til Fysikk på roterommet

 

Picture1Otto Øgrim og Helmut Ormestad var mine lærere som fysikkstudent ved Universitetet i Oslo . Etter hvert ble de mine mentorer da vi bygget opp et fagmiljø i fysikkdidaktikk. De ble Norges første TV-kjendiser da de i programmet ”Fysikk på roterommet” boltret seg i overraskende eksperimenter, med en glød som fanget de fleste. Programmet ble veldig populært, og gikk som en serie på NRK radio og tv på 60- og 70-tallet.

Nå er det 100 år siden Ormestad og Øgrim ble født, og ”Fysikk på roterommet” har gjenoppstått som utstilling i Realfagsbiblioteket på Blindern i Oslo. P2-programmet ”Abels tårn” besøkte utstillingen, og hentet inspirasjon til en spesialsending.

Her er en filmet versjon av Abels tårns sending om de to pionerene, og gjestene, Svein Sjøberg, Hanne Winther-Larsen, Jo Røislien og Einar Uggerud, utfører eksperimenter i beste Øgrim og Ormestad-ånd

Her ser du programmet:

http://www.nrk.no/skole/klippdetalj?topic=urn:x-mediadb:19852

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s